Автор: Джон Дербишър,www.unz.com Следвайте Гласове в ТелеграмВ качеството си на бивш мениджър

...
Автор: Джон Дербишър,www.unz.com Следвайте Гласове в ТелеграмВ качеството си на бивш мениджър
Коментари Харесай

Има ли връзка между срива на Credit Suisse и факта, че изпълнителният директор не знае от какъв пол е?

Автор: Джон Дербишър,www.unz.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

В качеството си на някогашен управител на риска в Credit Suisse, попитах дали многообразието, равенството и приобщаването са сринали банковата система

Най-обсъжданото събитие на миналата седмица беше банкрутът на Silicon Valley Bank, чиито активи за няколкостотин милиарда евро се изпариха за една нощ и бяха разпръснати от утринния вятър.

Би трябвало в действителност това да ме интересува повече, в сравнение с в действителност ме интересува. Едва преди 22 години се трансфорах в безсъвестен безгрижник. Преди това бях лентяй от междинната класа работещ на заплата в уважавана компания – в действителност капиталова банка.

Не бях секси трейдър, за жал. Бях чиновник в бекофиса, който се занимаваше с планиране и писане на програмен продукт за отдела за ръководство на заемите и риска на банката.

Авторът на публикацията Джон Дербишър 

За подобен възрастен експерт по кредитиране и ръководство на риска като мен сривът на SVB наподобява като сериозен управнически неуспех – вижте модела на Блек-Скоулс за ценообразуване на варианти, в случай че сте уверени в качествата си по броене.

Изглежда обаче, че това не е важало за SVB. Това, което се е случило тук, е било просто обикновено банкиране. Обикновено банкиране. Банката е несъмнено място където можете да скриете парите си, само че тя не просто взема парите в банкноти от по 10 и двайсет и ги заключва в трезор, а употребява парите ви. Тя харчи парите ви, с цел да купува неща. Едно от нещата, които банките изключително обичат да купуват, са облигациите. Първият закон на търговията с облигации: Когато лихвените проценти се покачват, цените на облигациите се намаляват и противоположното.

Екипът по ръководство на риска в SVB наподобява не е бил осведомен с първия закон. Технологичните компании от Силициевата котловина, които са натрупали пари, са давали доста от тях на предпазване в SVB. SVB употребява тези пари, с цел да купува купища дълготрайни американски държавни облигации с купони, обвързани с доста ниските лихвени проценти, които доминираха до скоро.

После Федералният запас увеличи лихвените проценти с вярата да понижи инфлацията. Започна да работи първият закон. Тези камари държавни скъпи бумаги към този момент костваха доста по-малко, в сравнение с SVB беше платила за тях. Ако софтуерните компании желаеха да изтеглят депозитите си – което в действителност и направиха, изправени пред загуби в бизнеса си – SVB трябваше да продаде облигациите с огромни отстъпки. Получените парични средства не бяха задоволителни, с цел да покрият всички нареждания за изтегляне, а сумите, за които ставаше дума, бяха доста над застрахователните предели на FDIC.

И по този начин, както споделих, неуспех на ръководството на риска. Просто недодялан неуспех на компетентността.

Но кой е отговарял за ръководството на риска в SVB?

Допреди няколко седмици отговорът беше – никой. SVB в действителност не е имала началник на отдела за ръководство на риска през последните осем месеца на 2022 година. Някаква дама на име Лаура Изуриета е заемала тази служба, само че тя се е отдръпнала през април предходната година, не знам за какво. След това в продължение на 8 месеца, до 4 януари – никой. Тогава SVB най-сетне наема началник на отдел " Управление на риска ", дама на име Ким Олсън, която работеше в офиса в Ню Йорк.

Ким Олсън

В известие за пресата, в което се афишира назначението ѝ, девойка Олсън заявява, че: " SVB има впечатляваща история на здрав напредък и остава вярна на тактиката си да обслужва стопанската система на нововъведенията. Аз съм разчувствана да управлявам изключителния екип по мениджмънт на риска и да продължа да построявам рамката за мениджмънт риска на SVB и качествата в тази значима последваща глава от траекторията на компанията. "

Не думай!

Но в случай че през тези осем месеца SVB не е имала началник на отдел " Управление на риска ", тя несъмнено е имала основен шеф по въпросите на разнообразието, равенството и приобщаването – дама на име Анджела Морис Лавлейс. Някои позиции са прекомерно значими, с цел да бъдат оставени без личен състав.

Анджела Морис Лавлейс

Имали са и по-низше стоящи мениджъри, работещи върху ръководството на риска. Ето една от тях – Джей Ерсапа, началник на отдел " Управление на финансовия риск " в английския клон на банката.

Джей Ерсапа

Малкото име Джей е малко подвеждащо, Джей Ерсапа е в действителност жена. Е, ненапълно. Тя ни сподели, че се разпознава като куиър цветнокожа жена и се стреми да предизвиква информираността за ЛГБТК.

Освен че управлява ръководството на риска за английския клон на SVB, госпожа Есрапа е и съпредседател на Европейската ресурсна група на чиновниците на ЛГБТК в компанията. Що се отнася до " цветнокожата жена ", не мога да открия произхода на името Ерсапа, само че то звучи индийско, тя наподобява като индийка и е родена в Бирмингам, Англия, който в този момент е обитаем най-вече с индийци, въпреки че съгласно мен е допустимо там към момента да има няколко бели англичани, които се крият в необикновени кътчета на града. Така че, би трябвало да се залага на индийците.

The New York Post, 14 март: 

" Джей Ерсапа, началник на отдела за " Управление на финансовия риск " на английския клон на SVB започва начинания, като първата едномесечна прайд акция на банката и нов блог, в който се натъртва на информираността за психологичното здраве на ЛГБТК+ младежите. "

Много благо, само че не би ли била силата на мис Ерсапа по-уместно използвана в, нали, ръководство на риска? SVB беше, въпреки всичко, в сериозен риск... както в този момент към този момент всички знаем.

Туит Jim Rickards:

" Ръководителят на ръководство на риска в Silicon Valley Bank (UK) беше заета с месец на прайда и ментално здраве за ЛГБТК+ младежите. Предполагам по тази причина не е забелязала няколко милиарда депозити да излизат през вратата. "

nypost.com:

" Докато Silicon Valley Bank се сриваше, върховен чиновник прокарваше " бодрост "...

" Тези банки се ръководят зле, тъй като всички са фокусирани в многообразието и всички " будни " проблеми, вместо да са съсредоточени в... "

Очертава ли ви се картинката?

Идентифицирах четирима ръководители от SVB, трима от които от отдела за ръководство на риска и един ръководещ службата за разнообразие, тъждество и приобщаване в банката. И четиримата са дами, две бели и две небели. Една от тях е полово ескцентрична, две са омъжени за мъже, а ориентацията на госпожа Изуриета не е известна, най-малко на мен.

Добре, дамите, несъмнено, могат да бъдат способени в ръководството на риска – познавам няколко такива. И несъмнено, четирима чиновници не е впечатляваща извадка. И въпреки всичко, усещате ли най-малко подмятане – проблясък на сянка на намек – че многообразието и равенството и приобщаването изместват компетентността?

През тези петнадесет години, в които се занимавах с ръководство на заеми и опасности, работодателят ми стана Credit Suisse. Казвам " стана ", тъй като когато се причислих към компанията през 1985 година те бяха First Boston Corporation. През 1988 година си партнираха с Credit Suisse First Boston, а откакто напуснах, бяха към този момент просто Credit Suisse.

Разказвам това, тъй като то е основно в тематиката за многообразието, равенството и приобщаването, които поемат компетенциите при наемането в капиталовите банки. Момчето от този афиш е Пипс Бънс.

Туит на Jordan Schachtel: 

" Ръководителят на световни пазари в Credit Suisse е душевно болен " джендър флуиден " мъж, който от време на време има вяра, че се е събудил като жена. "

Вече изпаднах в микроагресия, наричайки го " момчето от плаката ". Пипс Бънс е шеф на отдел " Основен инженеринг на стратегически стратегии и технологии за световния пазар " в Credit Suisse и е джендър флуиден. Това явно значи, че той е или мъж или жена, според от това по какъв начин се усеща, когато се разсъни заран. В някои дни, когато е мъж, се облича с костюм и вратовръзка, а в други дни е момиче с рокля и много привлекателна руса перука.

Това му е основало проблеми с някои пуристи на идентичността. Според тях, това не е " полова флуидност ", а е " преживяване на дълбоките си мечти и общественото им легитимиране благодарение на фешън трофеи ".

Не мога да отсъдя за точността на теологичния мотив тук. Тези въпроси на идентитета провокират насълзяване в очите ми. Във всеки случай, банковата промишленост приема съществено половата флуидност на господин Бънс – Лондонската банка го номинира, нея, каквото и да е, за " въодушевяващ модел за подражателство на годината ".

Туит на Jordan Schachtel:

" Той/тя беше номиниран за " въодушевяващ модел за подражателство на годината " от Bank of London "

Туит на Пипс Бънс

" Много се гордея с признанието на премиите на The Bank of London Rainbow Honours, в категорията въодушевяващ модел за подражателство ".

Аз обаче се причислявам към редиците на хората, които се чудят в Туитър – допустимо ли е фактът, че Credit Suisse има върховен изпълнителен шеф, който не знае какъв пол е, по някакъв метод да е обвързван с обстоятелството, че цената на акциите на Credit Suisse се срина до основи.

Джон Дербишър написа необикновено количество текстове по всички вероятни тематики за всевъзможни издания. (National Review към този момент не е едно от тях, защото редакторите там получиха някакъв нервен припадък и го уволниха.) Той е създател на " Ние сме обречени: Възстановяване на консервативния скептицизъм " и няколко други книги.

Инфо: www.unz.com

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР